lllll
lll

31. desember 2009

Mitt år...

Da var 2009 sin siste dag kommet og jeg må si at dette året har vært et fantastisk år. For at det ikke skal bli for mye tekst viser jeg heller bilder fra noen av "høydarene" fra året som gikk...Med mest fokus på bolig naturligvis;)

Nyttårsaften og januar startet med ferie i USA og Bahamas. Nyttårsaften feiret vi i herlige Miami...En fantastisk ferietur!





I april startet jeg å blogge i denne underbara verden..Blogglandia. Her er et bilde fra et av mine første innlegg. Favorittmøbel nr 1. Blogging har blitt en stor hobby og jeg har møtt så mange herlige fantastiske mennesker!


6 mai er en dag jeg kommer til å huske for alltid. Da kjøpte vi drømmeboligen i FANTASTISKE Drøbak, drømmestedet! Der må høyere makter ha hatt en finger med i spillet.... ;)


Mai og juni ble brukt til å klargjøre vår forrige bolig klar for salg... Vi sparklet ca 2000 spikerhull og malte til vi så mannen med ljåen. Det viste seg å ikke være så lett å selge en leilh i 2 etg uten garage og hage i dyrt område og det tok oss 4 mnd før den ble solgt... Noen lange mnd som jeg skal innrømme var litt tøffe til tider!


I juli fikk jeg vite at jeg hadde kommet inn på drømmestudiet "Lærerhøgskolen" etter et hardt men utrolig lærerikt år med studiekompetanse. Ganske så fornøyd med det ja:)
Ellers så ble sommeren brukt til herlige strand dager(de dagene det var sol) hytteturer, ferie med venner og forbredelser til flytting og en ny tid i vente....


I slutten av august flyttet vi inn i drømmeboligen... Helt storveis!


I september ble boligen vår endelig solgt, 19 september om jeg ikke husker feil? Gjett om jeg var gla!!! Og lettet.... Puh... Et nytt menneske!


September,oktober og november ble brukt til å komme i orden med flytting og å tilpasse oss vårt nye miljø forhold til skole, barnehage osv... Barna stortrives og alt har gått som smurt...


Desember desember desember..Hvor ble du av? En hektisk mnd med eksamner og div skolearbeid, juleavslutninger osv osv.. Vår første julaften i ny bolig var stas og siste delen av desember har vi koset oss gløgg ihjel...

Ja ble mest boligprat i årets lille mimring... Årets big thing vet dere... ;)
Har hatt et kjempe år med gode venner og familie. Vi har holdt oss friske og unna svineriet, har knyttet nye vennskap og nye bånd. Har lært enormt mye faglig sett. Kanskje har jeg blitt klokere?(Hm...) Er like forelsket i min kjære som jeg nå går inn i mitt 10 år med. Vår lille 2 åring har blitt en liten skravlepapegøye og storebror har blitt både fotballspiller og speider(hvor skal dette ende...;) -Og alle et år eldre...(Jeg kan godt forbli 28 noen år jeg asa..liker ikke tanken på 30 tallet...hehe)

Et fantastisk år som ikke kunne blitt bedre!

Er så takknemlig for mine herlige venner og fantastiske familie.For det er dere som betyr ALT. Samme hvordan året som gikk var eller hvordan året som kommer blir....

Til slutt vil jeg takke alle dere her i blogglandia for et kjempe fint år. Blogging er virkelig gøy! Her er det mye varme, omtanke og kjærlighet ved sidna alt det andre flotte som denne bloggingen bringer med seg.

Godt nytt år alle sammen! Vi sees i 2010!

30. desember 2009

Hjemmekos...




















...her koser vi oss inne med peis og kakao. Har vært mange late dager nå, så dagen skal også brukes til å rydde og vaske litt.
Ha en nydelig dag alle sammen! Og kos dere denne nest siste dagen i 2009....

25. desember 2009

Vår første jul i Drøbak...



har vært helt fantastisk herlig...
En flott dag og julkveld!
Ønsker alle en fortsatt god jul...

23. desember 2009

Kvelden før kvelden....



og julegrøten står snart på bordet...Hvem får mandelen i grøten i år montro?

Ha en herlig kveld og lille julaften alle sammen!

22. desember 2009

Minner om...



trekning i "Lottas Julekalender" i kveld...(Se link til høyre)
Nå skal vi bake kransekakestenger og de siste julegavene skal pakkes inn.. Bare koser oss mens vi venter på julekvelden og vår aller første feiring i vårt nye rede....





*Bildet er lånt fra Hus & Hem

Min jul, julens budskap og tradisjoner....



Da sitter jeg her da..Juletrèet er pyntet, julekakene er i boks, juleklærne henger ferdig strøket og fine i skapet, de aller fleste gavene er kjøpt inn og det er bare litt handling og julevask igjen på den lange desemberlista. I år har jeg prøvd å ta det litt rolig. Og prøvd å ikke være for masete og stresset med denne julen. Jeg vil jo ikke at barna skal huske julen som bare mas og jag. For meg er julen en viktig tid å skape og ivareta tradisjoner som barna kan ta med seg videre. En tid der vi skal være sammen og bare kose oss.


For meg er julen også en tid til ettertanke. Jeg tenker på hvor godt jeg har det. Jeg vet ikke engang hva jeg ønsker meg til jul. Eller nå lyver jeg litt..men de tingene jeg ønsker meg er vel egentlig ikke noe jeg trenger. Jeg syns det blir vanskeligere og vanskeligere å handle julegaver. Vi har jo alt i dag. Ihvertfall de fleste her på Bjerget. Har kjøpt noen julegaver på Kirkens Nødhjelp i år som jeg har lagt ved sidna noen av julegavene. Syns det er så genialt. Så neste år har jeg lyst til å kutte ut gaver til mannen min og meg og heller ønske oss gavekort fra Plan, Kirkens Nødhjelp ol. Så neste år ønsker jeg meg geiter, griser, myggnetting og kyllinger! ;)

For meg er ikke julen bare en tradisjon. Det er lett å glemme julens budskap, Jesus fødsel og Juleevangeliet oppi alle juleforberedelsene. Ja barnetroen den er med meg enda. Om jeg ikke tror på Nissen så tror jeg ihvertfall på alt det andre som julen står for. Og for meg blir det ingen jul uten kirkebesøk og høytlesing fra juleevangeliet på julekvelden. Det og familien samlet rundt julebordet, julemusikk, god mat og drikke, spente og fornøyde barn, julelys og snø(håper) og tid til ettertanke er jul for meg....


Ønsker alle en gledelig jul...
Ta vare på hverandre og nyt denne herlige høytiden!

20. desember 2009

Julegavepyssel....





Driver og pakker inn julegaver, hører på julemusikk, drikker kakao, blogger og spiser marsipan.....
Mmmmmm... Koser oss.....

19. desember 2009

Stemningsbilde og årets julekort...
















Ønsker alle en fin kveld med et lite stemningsbilde fra stua... Her har vi koselig overnattingsbesøk og har koset oss med deilig mat, godteri og tv.
Vi er seint ute med julekortene i år, og bildene ble tatt i full fart tidligere i dag...Kortene er bestilt hos optimalprint.com og på baksiden av kortene kunne man selv bestemme hva som skulle stå. Deilig med ferdigskrevne kort. Så nå får jeg bare håpe at de finner veien hit så raskt som mulig så jeg får sendt de ut!
Nyt kvelden! Tenk i morgen er det 4 søndag i advent allerede!
Klem fra
Lotta

Melkespann og juleferie













Hei hei!
Da var det endelig juleferie på denne dama her! Etter en hektisk og/men koselig uke... Nå skal jeg endelig få gjort alt jeg ikke har fått tid til som baking, innkjøp av de siste julegavene, pynting osv osv... Herlig!
Og det beste av alt er at jeg har bestått eksamen, og det er en helt fantastisk følelse å gå på juleferie med:)

På bildene ser dere mitt siste innkjøp fra en helt fantastisk søt butikk "Nytt og Shabby" Det var en klassevenninde som viste meg denne herlige butikken her en dag, og jeg klarte selvfølgelig ikke å gå tomhendt derfra. Blir nok flere turer dit ja. Mange fine skatter var det der!
Nytt og Shabby har også egen nettbutikk og blogg som du kan lese her.
Så nå er jeg lykkelig eier av enda et melkespann..Gleder meg til å plante i det til våren... Nå tenkte jeg å ha det på kjøkkenbenken med sleiver og div kjøkkenredskaper:)

Ønsker deg en underbar lørdag

18. desember 2009

15. desember 2009

Juletid...

















Hei hei alle sammen!
Regner med alle har litt igjen å gjøre til jul? Jeg har mye igjen...Puh...
Siste uka på skolen og mye som skjer på kveldene med avslutninger osv osv..Men alt sammen bare kos:) Har en del julegaver igjen og mye som skal planlegges...Men det også: Bare kos (bare tiden strekker til...) ;)

Ønsker alle en fortsatt fin uke! Så blir det litt blogging her innimellom i jula;)

Hvordan ligger du an? Har du full kontroll og gaver i hus?
Klem fra
Lottis

14. desember 2009

Ønsker meg....

















Denne fine luftballongen til barnerommet.... Fra Par Courrier....

13. desember 2009

En herlig helg, fransk avis, kremmerhus og gave....














God kveld!
Et lite pip fra meg her..Denne helgen har vært kjempe fin. Bortsett fra litt omgangsyke på lille smurf da. Men tror han er helt bra igjen nå. Godt mulig den lille magen har spist litt for mye julegodt, kaker osv... Han får være hjemme fra barnehagen i morgen å bli helt frisk. ;)

På fredag var jeg helt skutt etter 2 ukers eksamenskjør, så kvelden ble tilbragt foran tv og litt baking til besøk på lørdag.

Lørdagen hadde vi besøk og koset oss først nedi byen før vi dro hit og spiste juletapas og kaker. Nicholas har hatt overnattingsbesøk av en kamerat fra der vi bodde før, og de koset seg masse og ja..et gledelig gjensyn:) Syns det er litt viktig å prøve å ta vare på gamle venner osv selvom vi har flyttet. Vi bor 18 min med bil fra der vi bodde før. Så har lovet meg selv å prøve på det. Men det må jo selvfølgelig gå begge veier. Har jo opplevd at han feks ikke er blitt bedt i bursdager osv etter vi flyttet, og da gidder jeg bare rett og slett ikke...

I dag har jeg vært og handlet en julegave (en mindre..joho..hehe..) og møtt en venninde for planlegging av Bergenstur og Depeche Mode konsert i januar:) Det blir herlig!
I ettermiddag har vi vært på lysmesse i kirken hvor Nicholas ble tatt opp som speider og etterpå var det litt div kaffe,kaker osv. En koselig dag! Og en herlig helg:)

Nå skal jeg ta en liten bloggrunde, så blir det køya. Med en syk gutt natten som var, ble det ikke så mye søvn...

På det øverste bildet ser dere en gammel fransk avis som jeg har kjøpt hos denne flotte damen.
Oppå er et kremmerhus fylt med brente mandler som jeg har fått av denne snille jenta. Har ikke hjerte til å åpne den opp, så jeg tenkte å lage brente mandler selv og bruke den gamle franske avisen til å ha de oppi. Pluss lage litt fyrstikkesker og sånn... I like:)
På det nederste bildet er det bilde av pakken som er pakken til luke nr 12 og 13 i Lottas julekalender. Som denne heldige damen har vunnet. Trykk her for å komme til kalenderen.....













Ønsker alle en fin uke!

Ps. Til dere som lurte på hvor skrivepulten er fra: Den er et finn funn, men han jeg har kjøpt den av får jeg ikke tak i, så jeg er litt bekymret nå...hehe..Håper jeg får tak i han i morgen da...Ellers blir jai lai mai.....

12. desember 2009

Gammeldags skrivepult...















Har kjøpt denne fine skrivepulten med sittebenk til lille Noah. Skal hente det i morgen:) Gleder meg!

Ha en flott lørdag og takk for alle koselige kommentarer til mitt forrige innlegg:)



11. desember 2009

Den nye spisestuen by night....





































God kveld!
Et lite innlegg fra meg på fredagskvelden...
Her er den nye spisestuen vår. Endelig! Etter 3 mnds venting. Lykke! Bildene ble litt mørke da men..Har ikke kjøpt lampe til å ha over spisestuen enda..Vet liksom ikke hva som passer til. Har tenkt litt på en industri inspirert lampe som noe ala denne her. Noen forslag?
















Til slutt et bilde av vårt lille juletre som Noah har pyntet.....
Ønsker dere en herlig helg!
Husk julekalenderen min da... ;)

9. desember 2009

Med lys, kaffe og godt humør....

















Ønsker jeg dere alle en herlig kveld...
Her er det matte eksamen som gjelder!
I skrivende stund er det 36 timer til den skal leveres inn.... Men med litt kaffe og godt humør(prøver prøver..) skal det nok gå... Skal prøve å bli ferdig til i morgen, og for en gang skyld i mitt liv ligge et hestehode foran!
Nyt kvelden!

8. desember 2009

Lottas julekalender...

















Ikke glem trekning i Lottas julekalender kl 22.00;) Du er hjertelig velkommen til å delta;)
Kalendren finner du her

7. desember 2009

Endelig!

















I dag kan vi hente spisestuestolene vi har ventet på siden september... De kommer hjem med mannen i ettermiddag:)
Den som venter på noe godt.....
















Våknet til enda mer snø i dag. Herlig!
Er det snø der du bor?

Ønsker alle en fantastisk mandag!